Se film på din iPad

När du är ute och reser eller befinner dig på ett hotellrum blir det lätt långtråkigt. Hotellen har inte alltid särskilt många kanaler att välja mellan och tågresan blir snabbt monoton.

Om du äger en iPad har du alternativet att kunna fördriva tiden med att titta på film. Surfplattan har gjort det lättare än någonsin.

Film på iPad

Tillbehör

För att få ut det mesta möjliga av filmen finns det en del tillbehör som du bör skaffa. Ljudet från en iPad räcker inte alltid till för att du ska få en bra stämning och under en resa kan det även vara störande för andra passagerare. Hörlurar är det smidigaste, men om du har tänkt se filmen på hotellrummet är en dockningshögtalare ett perfekt alternativ.

Ofta ingår också finesser såsom nattbelysning och klocka i en sådan. Ifall du inte använder dig av en dockningshögtalare, men ändå inte vill hålla iPaden hela tiden finns det olika typer av ställningar i varierande prisklasser. Den bästa komforten får du när du använder dig av en ställning med inbyggda högtalare och uppladdningsbara batterier, vilket gör att du slipper koppla in laddaren.

Om du trots allt nöjer dig med att lyssna på iPadens inbyggda högtalare kan du mycket väl nöja dig med att skaffa ett extra batteri och slipper därmed begränsa dig till platser där du kan koppla in laddarkabeln.

En mångsidig pekdator

Den revolutionerande surfplattan från Apple som lanserades i början av 2010 har sedan den första generationen kommit i fyra uppdaterade versioner, senast iPad Air som kom under hösten 2013. Förutom att den har gjort surfandet lättare erbjuder den bland annat bild i HD-kvalitet. Filmerna till resan kan du köpa på iTunes.

Sedan finns det andra tjänster som du också kan dra nytta av. Den mest populära idag är så klart Netflix: genom att betala en månadsavgift får du tillgång till alla deras filmer och teveserier till surfplattan, mobilen och tv:n.

Ett annat alternativ är att strömma saker från dator till surfplattan. Genom olika appar kan man koppla upp sig mot det trådlösa nätverket och på så vis strömma dina egna videofiler på plattan. Detta kräver dock att dator och surfplattan är uppkopplade på samma nätverk, så detta alternativ fungerar inte på resande fot.

Sist men inte minst finns det hemsidor såsom Popcorn Time och Swefilmer där du hittar mängder med filmer och teveserier helt gratis. Eftersom det fortfarande inte finns någon lag som förbjuder en att strömma upphovsrättsskyddad material, är det inte olagligt att se film gratis på det här viset. Men här måste man ändå vara försiktig och se till att hålla sig uppdaterad om vad lagen säger.