Bio hemma

Film ses som det heter bäst på bio, vilket man nog får säga stämmer. Att se film på en stor duk med bra ljud gör att man verkligen dras in i filmen på ett helt annat sätt än vad man gör hemma i tv-soffan.

MovieDock går det alldeles utmärkt att även skapa lite biokänsla hemmavid med hjälp av någon form av hemmabio-system. Och vissa filmer, såsom komedier, kan vara skönare att få se i lugn och ro än att lyssna på en hel biosalong skratta i takt med skämten.

För att få till en bio hemma är det viktigt med en så stor skärm som möjligt. Har man ingen 50-tummare på väggen är en projektor ett bra alternativ. En projektor kommer att dra ner lite på filmkvalitén eftersom den visas på en duk, men med dagens teknologin kan man komma mycket nära en bioupplevelse på sin egen vägg.

En annan viktig komponent för att den där äkta biokänslan ska infinna sig är ljudet. Detta åstadkommer man enklast genom någon form av hemmabio-system. För den optimala upplevelsen vad gäller ljud rekommenderas att skaffa ett system med så kallat 5.1-ljud. Man vill ha 3D-ljud: alltså ljudkällor både framför och bakom tittarna.

Givetvis kan det aldrig bli som i biosalongen, men med ett bra hemmabio-system går det i alla fall att komma bra nära.